Izolace piperinu z pepře

20. listopad 2011 | 13.04 |
blog › 
Izolace piperinu z pepře

     Izolace piperinu z pepře
     V Soxhletově extraktoru se extrahuje 10 g mletého pepře 100 ml etanolu 2 hodiny. Roztok se pak zfiltruje a koncentruje na malý objem destilací za sníženého tlaku z vodní lázně teplé 60 oC. K filtrátu se potom přidá 10 ml 10% hydroxidu sodného a roztok se dekantuje od nerozpustné sraženiny. Z alkoholického roztoku vypadnou během stání přes noc žluté jehlice, které lze odfiltrovat na Willstätterově jehle. Výtěžek bývá 0,3 g produktu o b.t. 125 – 126 oC.    

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář